Hyvinvointilautakunta, kokous 23.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Hankeavustuksen haku kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävään nuorisotyöhön

RUSDno-2024-221

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön käynnistämiseen ja kehittämiseen on avautunut 15.4. uusi avustushaku.

Hallituksen yhtenä tavoitteena on edistää koulu- ja oppilaitosnuorisotyötä sekä turvallisten aikuisten läsnäoloa kouluissa. Avustuksella tuetaan kouluissa ja oppilaitoksissa toteutettavaa nuorisotyötä. Avustuksella toteutetulla hanketoiminnalla vahvistetaan yhteisöllisyyttä, lisätään nuorten hyvinvointia ja viihtyvyyttä, ehkäistään kiusaamista sekä tarjotaan nuorille turvallisen aikuisen läsnäoloa arkipäivään.

Avustusta voivat hakea kunnat ja sellaiset oikeuskelpoiset yhteisöt, joilla on voimassa oleva sopimus kunnan kanssa kunnan alueella toteutettavasta nuorisotyöstä tai avustettavan hankkeen toteuttamisesta. Avustus voi kattaa enintään 90 % avustettavan hankkeen toteutuneista kokonaiskustannuksista. Hakuaika alkaa 15.4.2024 ja päättyy 20.5.2024. Avustuksiin on varattu yhteensä enintään 5,5 milj. euroa. Päätökset hakemuksiin pyritään tekemään kesäkuun puoliväliin mennessä. Avustusta haetaan aluehallintovirastosta. Avustuksiin sovelletaan nuorisolakia (1285/2016) ja valtionavustuslakia (688/2001).

Ruskolla on kehitetty koulunuorisotyötä viime ja kuluvana vuonna menestyksellisesti. Eri sidosryhmien arvion ja hyvinvointikertomuksen lapsia ja nuoria koskevien hyvinvointitietojen perusteella on perusteltua hakea hankeavustusta koulunuorisotyön jatkokehittämiseen painottuen erityisesti koululaisten ahdistuneisuuden, koulu-uupumuksen ja kiusaamisen ehkäisyyn.

Alustavaa hankesuunnitelmaa ja suunnitelmaa mahdollisen omarahoitusosuuden kattamiseksi esitellään kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää hyväksyä hankeavustuksen haun kouluissa ja oppilaitoksissa toteutettavaan nuorisotyöhön.

Päätös

Päätettiin päätösehdotuksen mukaisesti.