Hyvinvointilautakunta, kokous 23.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Nuorisovaltuuston kokoonpano ja järjestäytyminen

RUSDno-2024-227

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Kuntalain 26. pykälän mukaan kuntien on asetettava nuorisovaltuusto nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi. Nuorisovaltuustoille on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan toimialojen suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan.

Nuorisovaltuustojen tarkoituksena on myös tiedottaa nuoria kuntien päättäjien toiminnasta sekä auttaa nuoria löytämään keinoja vaikuttaa. Lisäksi ne edistävät vuoropuhelua nuorten ja päättäjien välillä ja ottavat nuoret aidosti mukaan yhteiseen päätöksentekoprosessiin. Nuorisovaltuustot järjestävät myös erilaisia tapahtumia, kampanjoita ja tempauksia.

Kuntalain mukaan kunnan on huolehdittava nuorisovaltuuston toimintaedellytyksistä eli esimerkiksi kokousjärjestelyistä ja ohjaamisesta.

Ruskon uusi nuorisovaltuusto on valittu voimassa olevien sääntöjen mukaan kuluvalle vuodelle, ja se on aloittanut toimintansa ja pitänyt järjestäytymiskokouksensa 10.4.2024.

Nuorisovaltuuston jäsenet vuonna 2024 ovat:

-                           Aava Aalto

-                           Minttu Leino

-                           Emilia Forss

-                           Jolanda Josefsson                     

-                           Aino-Riitta Mäkilä

-                           Niila Tainio

-                           Olivia Illman

-                           Nea Tolvanen

-                           Kristiina Mahkonen

Nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin 10.4.2024 kokouksessa Minttu Leino ja varapuheenjohtajaksi Jolanda Josefsson, joka myös valittiin nuorisovaltuuston edustajaksi kunnanvaltuustoon, varalle Minttu Leino. Föli ja Varha -työryhmissä Ruskon kuntaa edustaa Jolanda Josefsson, varalla Aino-Riitta Mäkilä.

Ehdotus

Hyvinvointilautakunta päättää merkitä tietoonsa saatetuksi nuorisovaltuuston kokoonpanon ja järjestäytymisen ja saattaa asian edelleen kunnanhallituksen tietoon.

Päätös

Päätettiin päätösehdotuksen mukaisesti.