Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 9.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 73 Yksityinen Norlandia päiväkoti Apilan valvonta kevät 2020

RUSDno-2020-310

Valmistelija

  • Maarit Ketola, vs. varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Perustelut

Yksityinen varhaiskasvatuspalvelujen tarjoaja Norlandia Oy, päiväkoti Apilan, hallinnollinen johtaja Kirsi Suominen on toimittanut pyynnöstä huhti- ja toukokuun lasten läsnäololistat sekä henkilökunnan työvuorojen toteumat nähtäväksi. Huhtikuun listoilla on lapsia huomattavasti vähempi ja aikuisten ja lasten suhde on kunnossa. Toukokuu 13. jälkeen on varhaiskasvatukseen palannut suuri määrä lapsia. Tarkastetuissa listoissa löytyy henkilökunta vajausta ryhmäkohtaisesti, mutta talokohtaisesti  laskettuna henkilökunnan ja lasten määrä on riittävä. 

Norlandia Oy:n päiväkoti Apilaan on tehty AVI:n toimesta työsuojelutarkastus sekä toiminnan tarkastus. Työsuojelutarkastuksessa työnantajalle annetut toimintaohjeét tulee näyttää täytetyiksi 30.4.2020 mennessä. Kirsi Suomisen mukaan pyydetyt selvityksen on lähetetty Aviin, mutta niistä ei ole vielä saatu selvitystä takaisin. Näiden osalta asia siirtyy elokuun kokoukseen. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Maarit Ketola, vs. varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee tietoonsa saatetuksi Norlandia Oy päiväkoti Apilan valvontatoimet.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.