Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 9.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 74 Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset kevät 2020

RUSDno-2020-293

Valmistelija

  • Maarit Ketola, vs. varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Perustelut

Varhaiskasvatuspalveluiden asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin keväällä 2020 päivähoitoyksikkö- ja lapsiryhmätasolla. Kysely toteutettiin kaikissa kunnallisissa päivähoitoyksiköissä sekä kunnan alueella tomivassa yksityisessä päiväkodissa samansisältöisenä. Edellisen kerran asiakastyytyväisyyskysely on toteutettu vuonna 2019.

Yhteisen kyselyn tulokset sekä sanalliset kommentit ovat koottuina esityslistan oheismateriaalina. Sanallisissa palautteissa mainitut yksittäisten työntekijöiden nimet on poistettu. Nimeltä mainituille henkilöille yksiköiden esimiehet antavat palautteen henkilökohtaisesti.

Kysely toteutettiin Webropol-ohjelmalla ja linkki huoltajille toimitettiin Wilman kautta. Vastauksia tuli yhteensä 201 (edellisellä kerralla 219). Vastausprosentti oli 61 %. Ryhmäkohtaisten vastausten yhteenlaskettu keskiarvo asteikolla 1 – 5 (1 = huono, 5 = erinomainen) oli 4,5 (vuonna 2019 keskiarvo oli 4,02). Kyselyssä oli kolme osaaluetta: Ilmapiiri ja vuorovaikutus varhaiskasvatuksessa, toiminnan sisältö varhaiskasvatuksessa ja yhteistyö varhaiskasvatuksessa. Tällä kertaa selvitimme asiakastyytyväisyyttä nimenomaan toiminnallisesta sekä pedagogisesta näkökulmasta. Kysymykset ovat suurimmaksi osaksi erit kuin edellisenä vuonna, joten vertailua ei voida suoraan tehdä vuosien välillä. 

Kyselyn tulokset ja saatu palaute käydään ryhmäkohtaisesti henkilöstön kanssa läpi ja kyseinen varhaiskasvatusyksikkö / tiimi laatii kirjallisen vastineen siitä, mitä johtopäätöksiä vastauksista on tehtävissä ja miten niihin toiminnassa ja tavoitteissa vastataan tulevana kautena. Kyselyn vastauksista ja sovituista toimenpiteistä informoidaan ryhmäkohtaisesti myös asiakasperheitä. Lisäksi asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset julkaistaan kunnan verkkosivuilla. 

Saadun palautteen perusteella on todettavissa, että vanhemmat ovat pääsääntöisesti erittäin tyytyväisiä lasten varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen. Kehittämiskohteeksi nousi vanhempien vaikutusmahdollisuuksien lisäääminen (3,9), lasten osallistaminen (4,3), vanhemmille suunnattu kasvatuksen tuki (4,1) sekä tiedottaminen lapsiperheille suunnatuista muista palveluista (4,0). Huomion arvoista näissä kohdissa on että suuri osa vastaajista on vastannut näihin kohtiin "en osaa sanoa". Tästä on ehkä tulkittavissa niin että huoltajat eivät ole saaneet tarpeeksi tietoa kyseisitä asioista ja tiedottaminen nousee yhdeksi ensi kauden kehittämiskohteeksi. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Maarit Ketola, vs. varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee keväällä 2020 tehdyn varhaiskasvatuspalveluiden asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.