Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 9.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 72 Opetussuunnitelmaan kuuluvan Arviointi-luvun muutokset 1.8.2020

RUSDno-2020-281

Valmistelija

  • Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

Perustelut

Opetushallitus päätti 10.2.2020 muuttaa ja täydentää Perusopetuksen opetussuunnitelman 2014 perusteiden luvun 6, Oppimisen arviointi- sisältöä.
Tarkoituksena on yhdenmukaistaa periaatteita, joiden mukaan opettaja arvioi oppilaan osaamista peruskoulun kaikilla vuosiluokilla.
Oppilaiden arviointi toteutuu valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti, joten se lisää oppilaiden yhdenvertaisuutta.

Paikallinen oppilaan oppimisen ja osaamisen arviointia koskeva opetussuunnitelman osa tulee ottaa käyttöön 1.8.2020 alkaen.

Ruskolla paikallista opetussuunnitelmaa on päivittänyt työryhmä, johon on kuulunut sekä rehtoreita että opettajia. Työ on perustunut valtakunnallisten perusteiden ohjeisiin. (oheismateriaali)

Ehdotus

Esittelijä

  • Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyy Ruskon kunnan opetussuunnitelman muutokset koskien lukua 6, Oppimisen arviointi. Muutokset astuvat voimaan 1.8.2020 alkaen.

Esittelijän muutettu päätösehdotus: Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee tiedoksi valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteiden muutokset ja Ruskolla aloitetun arviointiluvun muutostyön.
Elokuun kokouksessa lautakunta hyväksyy paikallisen opetussuunnitelman muutokset.

Päätös

Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.