Hyvinvointilautakunta, kokous 30.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 67 Kumppanuussopimus 2022-2025 / Maskun-Ruskon-Vahdon 4H -yhdistys

RUSDno-2022-40

Valmistelija

  • Jari Hjelm, Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö, jari.hjelm@rusko.fi

Perustelut

Ruskon kunnan hyvinvointitoimiala myöntää yhdistyksille toiminta-avustuksia ja solmii kumppanuussopimuksia osana toimialan avustusjärjestelmää. Vuoden 2022 toiminta-avustusten sekä kumppanuussopimusten hakuaika oli 30.12.2021-23.1.2022. Kumppanuussopimuksella sovitaan mm. osapuolten välisestä yhteistyöstä, toiminnan yleisistä tavoitteista, sisällöistä ja osapuolten roolista sekä sopimuksen mukaisen toiminnan avustamisesta.

Maskun – Ruskon – Vahdon 4H yhdistys on ilmaissut kiinnostuksensa kolmivuotiseen kumppanuussopimukseen. Sopimusneuvotteluita on käyty yhdistyksen kanssa kesän aikana.

Käsillä olevan sopimusluonnoksen mukaan kumppanuussopimuksen tavoitteena on luoda positiivista kuvaa nuorista toimijoina kunnassa; edistää yhdessä tekemistä, verkostoja sekä vastuunottoa itsestä ja muista; lisätä sosiaalista pääomaa ja edistää yhteisössä pysymistä sekä syventää yhteistyötä osapuolten kesken.  Sopimus sisältää osapuolten kesken yhteistä toiminnan suunnittelua ja arviointia.

4H luo sopimuskaudella edellytyksiä ja edistää nuorten työllisyyteen ja yrittäjyyteen liittyvää toimintaa (esim. kylä- ja teinitalkkaritoiminta) Ruskon kunnassa ja tuo paikallisia nuoria toiminnan piiriin.  4H tiedottaa toiminnasta kohderyhmiä omissa ja kunnan sähköisissä kanavissa sekä tarjoaa koulutusta palvelun käyttöön.

Ruskon kunta tarjoaa sopimuksen mukaisesta toiminnasta tiedottamiseen verkkosivunsa ja some-kanavia sekä riittävästi henkilötyötä niiden päivittämiseen; tarjoaa mahdollisuuden kertoa sopimuksen mukaisesta toiminnasta kunnan tilaisuuksissa; luo kohtaamisia ja mahdollisuuksia paikalliseen tarvelähtöiseen ja järjestöjen keskinäiseen verkostoitumiseen.

Sopimuskaudelta 2022 – 2025 kunnan suorittaman avustuksen määrä on yhteensä 6600€. Avustuksen maksun edellytyksenä on valtuuston hyväksymä talousarvio. 

Kumppanuussopimuksen linjaukset ovat kunnan hyvinvointi- ja osallisuusohjelmien mukaisia.

Sopimusluonnosta esitellään kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta käy keskustelua kumppanuussopimuksesta ja antaa evästyksiä asian jatkovalmisteluun.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.