Hyvinvointilautakunta, kokous 30.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Hyvinvointitoimialan talousarvioluonnos vuodelle 2023

RUSDno-2022-528

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Vuoden 2023 talousarvion laadinnan pohjana käytetään kunnanhallituksen 6.6.2022 hyväksymää käyttötalouden ulkoisten menojen ja tulojen kehystä. Elokuussa tehdään kehykseen vielä tarkistus. Talousarvion laadinnan ohjeet ovat oheismateriaalina.

Hyvinvointitoimialalle annettu kehys (942 892 euroa) on 4 % kuluvan vuoden talousarviotasoa suurempi. Kasvussa on otettu huomioon inflaation ja palkkatason muutokset (27 221 euroa) sekä lisäys nannyn palkkakuluihin (9 000 euroa). Kehyksessä ei kuitenkaan ole huomioitu hyvinvointijohtajan palkan kohdentumista täysimääräisenä toimialalle vuoden 2023 alusta. 

Kehyksen ja hyvinvointilautakunnan 14.6.2022 §44 käymän evästekeskustelun pohjalta on laadittu talousarvioluonnos, jota esitellään kokouksessa. Varsinaiset lautakuntien talousarvioesitykset tulee olla valmiit 23.9. ja hyvinvointilautakunta käsittelee oman esityksen kokouksessaan 13.9.2022.

Toiminnallisia tavoitteita on pyritty täsmentämään vastuualueiden esiin nostamien tarkennusten ja tarkastuslautakunnan huomioiden pohjalta. Lautakunnan on tarpeen käydä keskustelua tavoitteista jotta, esimerkiksi niiden asetantaa koskevat tarkastuslautakunnan ohjeet tulevat riittävästi huomioiduksi. Tarkemmat toiminnan ja talouden suuntaviivat päätetään käyttötaloussuunnitelmassa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta käy keskustelua hyvinvointitoimialan talousarvioluonnoksesta, ehdotetuista toiminnallisista tavoitteista sekä alustavista investointiesityksistä vuodelle 2023 ja evästää varsinaisen talousarvioesityksen valmistelua.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.