Hyvinvointilautakunta, kokous 30.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 58 Kunnallisen nuorisotyön dokumentointijärjestelmän käyttöönotto

RUSDno-2022-526

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Kuntaliitto on kehittänyt kunnallisen nuorisotyön dokumentointijärjestelmää yhteistyössä eri kokoisten kuntien kanssa Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksen mahdollistamana. Dokumentointijärjestelmä (nuoDo) julkaistiin helmikuussa, ja monet kunnat ovat jo ottaneet em. järjestelmän käyttöönsä.

Järjestelmä on kunnille maksuton nuorisotyön tilastointi- ja dokumentointijärjestelmä, jonka käyttäjiksi tavoitellaan kuntien nuorisotyön henkilöstöä, suunnittelijoita ja johtajia. Järjestelmän käyttöönotto on kunnille vapaaehtoista ja kunnat voivat ottaa järjestelmän käyttöön omassa aikataulussaan. Järjestelmän avulla kunnallista nuorisotyötä pystytään kuvaamaan monipuolisemmin ja työtä koskeva päätöksenteko perustuu entistä vahvemmin paikalliseen ja kansalliseen tietoon.  

nuoDon käytöstä laaditaan sopimus kunnan ja Kuntaliiton välille, jonka jälkeen Kuntaliitto perehdyttää ja kouluttaa kuntia järjestelmän käyttöön.

Nuorisopalvelujen työn dokumentointiin ei ole Ruskon kunnassa ollut aiemmin yhtä selkeää käytäntöä. Tämä on vaikeuttanut paitsi nuorisotyön yhteismitallista seurantaa ja arviointia, myös sen näkyväksi tekemistä. Nykytilanteeseen verrattuna järjestelmä mahdollistaakin toiminnan mitattavamman seurannan. Dokumentointijärjestelmän käyttöönotolle on henkilöstön tuki. Järjestelmä voidaan ottaa käyttöön suhteellisen pikaisesti, mutta koulutusten vuoksi täysimittainen käyttöönotto on realistista vuoden 2023 alusta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää hyväksyä kunnallisen nuorisotyön dokumentointijärjestelmän käyttöönoton ja valtuuttaa hyvinvointijohtajan solmimaan järjestelmää koskevan sopimuksen.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.