Kunnanhallitus, kokous 30.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 61 Veteraanijärjestöjen vuosiavustusten myöntäminen vuodelle 2020

RUSDno-2020-159

Valmistelija

  • Ismo Airinen, Talous- ja hallintojohtaja, ismo.airinen@rusko.fi

Perustelut

Ruskolla toimivat veteraanijärjestöt ovat toimittaneet Ruskon kunnalle toiminta- ja kuntoutustukihakemuksensa vuodelle 2020. Ruskon Rintamaveteraanit ry. hakee avustusta 1000 euroa (vuonna 2019 myönnetty 750 euroa) ja Paattisten-Vahdon Sotaveteraanit ry. 1754,00 euroa (vuonna 2019 myönnetty 600 euroa). Avustusta käytetään sotaveteraaneille ja leskille annettuihin hoitoihin, johon liittyy hieronta, jalkahoidot ja kotiapupalvelu. Avustuksen on vuodesta 2010 myöntänyt kunnanhallitus ja sen edellytyksenä on ollut, että avustuksen kohteena tulee olla myös sellaiset veteraanit, jotka eivät ole järjestöjen jäseniä. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää vuodelle 2020 varatusta avustusmäärärahasta Ruskon Rintamaveteraanit ry:lle 750 euroa ja Paattisten-Vahdon Sotaveteraanit ry:lle 600 euroa käytettäväksi veteraanien ja leskien kuntoutukseen ja virkistykseen. Samalla kunnanhallitus edellyttää, että rintama- ja sotaveteraaniyhdistysten saamaa avustusta tulee käyttää myös sellaisten ruskolaisten veteraanien ja leskien kuntoutukseen, jotka eivät ole yhdistysten jäseniä. 

 

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.