Kunnanhallitus, kokous 30.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 Kunnanhallituksen kokousten järjestäminen sähköisen yhteyden avulla

RUSDno-2020-168

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Hallintosäännön 116 §:n mukaan toimielin voi käsitellä asian varsinaisessa kokouksessaan, jossa kokouksen osallistujat ovat läsnä kokouspaikalla. Varsinaisessa kokouksessa voidaan käyttää sähköistä asianhallinta- tai äänestysjärjestelmää. Vaihtoehtoisesti kokous voidaan pitää sähköisessä toimintaympäristössä, johon osallistutaan sähköisen yhteyden avulla (sähköinen kokous). 

Hallintosäännön 117 §:n mukaan suljettuun sähköiseen kokoukseen voi osallistua vain sellaisesta paikasta, jossa salassa pidettävät tiedot ja kokouksessa käydyt keskustelut eivät ole ulkopuolisen kuultavissa tai nähtävissä.

Koronavirus-epidemian johdosta kunnanhallituksen kokouksia on tarpeen järjestää myös sähköisesti. Suomen hallitus on 16.3.2020 antamissa linjauksissaan todennut mm., että rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla". Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 17.3.2020 antanut seuraavan määräyksen: "Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset , joihin osallistuu yli 10 henkilöä. Kielto päättyy 13.4.2020 klo 24.00"

Ruskon kunnalla on edellytykset järjestää kokoukset myös sähköisesti.Kuntalain 99 §:n mukaan sähköisen kokouksen edellytyksenä on, että läsnä oleviksi todetut ovat keskenään näkö- ja ääniyhteydessä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää merkitä asian tiedoksi.

Kunnanhallitus pitää perusteltuna myös muiden ei-julkisten toimielinten kokousten pitämistä sähköisenä.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. 


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.