Kunnanhallitus, kokous 30.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Rakennuttamisen prosessikaavio

RUSDno-2020-120

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Tekniset palvelut on laatinut rakennuttamisen prosessikuvauksen epäonnistuneen keittiöurakoinnin perusteella, jotta vastaavia virheitä ei enää kunnan rakennuttamisessa tulisi.

Rakennuttamisesta on tehty prosessikaavio, jossa tarkastellaan tehtäviä Hankkeen aloituksessa, työn ajalta ja päätöksenteon kannalta.

Prosessikaavio rakennuttamisesta on oheismateriaalina

Ehdotus

Esittelijä

Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy prosessikaavion osaltaan ja esittää taloustyöryhmälle ja kunnanhallitukselle rakennuttamisen prosessikaavion hyväksymistä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin,  lautakunnan tekemillä lisäyksillä, jotka olivat vaikuttavuusarvio ja alustava aikataulu hankesuunnitteluvaiheeseen

Valmistelija

  • Ismo Airinen, Talous- ja hallintojohtaja, ismo.airinen@rusko.fi

Perustelut

Valtuusto on kokouksessaan 24.2.2020 § 5, hyväksyessään Maunun koulun keittiölaajennuksen määrärahaylityksen, hyväksynyt lisäksi Veikko Vahteran esittämän ponnen, jonka mukaan "taloustyöryhmä käy läpi keskuskeittiön investoinnin ja vuoden 2019 investointien taustat sekä valmistelee investointien toteuttamisen periaatteet ja investointien vuosikellon kunnanhallitukselle."

Tekninen lautakunta on kokouksessaan 5.3.2020 § 33 käsitellyt teknisen johtajan laatimaa rakennuttamisen prosessikuvausta ja omalta osaltaan hyväksynyt sen sekä päättänyt esittää prosessikaaviota taloustyöryhmälle ja edelleen kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi.

Taloustyöryhmä on kokouksessaan 10.3.2020 käynyt läpi Maunun koulun keittiölaajennuksen toteutuksen ja kustannukset ja laatinut siitä yhteenvedon, joka saatetaan tarkastuslautakunnan tietoon. Samassa yhteydessä on käsitelty teknisessä lautakunnassa esillä ollutta prosessikaaviota hankkeiden toteuttamisen ohjeistuksena. Taloustyöryhmä on todennut, että ohjeistus tuodaan kunnanhallituksen ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi riittävänä toimenpiteenä ponnen johdosta. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää, että teknisen lautakunnan esittämä ja taloustyöryhmän käsittelemä hankkeiden toteuttamisen prosessikaavio sekä sen jälkeen laadittu investointihankkeiden vuosikello esitetään valtuuston hyväksyttäväksi. 

Päätös

Kunnanhallitus päätti hyväksyä teknisen lautakunnan esittämän ja taloustyöryhmän käsittelemän hankkeiden toteuttamisen prosessikaavion sekä sen jälkeen laaditun investointihankkeiden vuosikellon sekä saattaa ne valtuuston tietoon. 


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.