Kunnanhallitus, kokous 30.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 58 Ruskon kunnan etätyökäytänteiden vahvistaminen

RUSDno-2020-165

Valmistelija

  • Ismo Airinen, Talous- ja hallintojohtaja, ismo.airinen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon kunnassa ei ole vahvistettuja etätyöohjeistuksia ja -käytänteitä. Etätyö on ollut vähäistä ja käytänteistä on sovittu yksilökohtaisesti etätyöntekijän kanssa. Suomen hallitus on 16.3.20 linjannut osana koronaviruspandemian torjuntatoimenpiteitä, että "julkisen sektorin työnantajat määräävät ne julkisen sektorin työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat." Tämän johdosta Ruskon kunnan työntekijöitä on mahdollisuuksien mukaan siirretty etätyöhön tilanteen vaihdellessa toimialoittain. Koska etätyö on näin huomattavasti laajentunut, on perusteltua, että kunnanhallitus vahvistaa yleiset etätyökäytänteet kunnan työntekijöille.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää vahvistaa kunnan työntekijöiden etätyökäytänteet seuraavasti:

- työnantaja määrittelee ne työtehtävät, joissa etätyötä voidaan tehdä,

- esimies ja työntekijä sopivat yhdessä etätyötehtävät ja niiden käytännön toteutuksen,

- etätyössä noudatetaan normaalia virka- ja työehtosopimuksen mukaista työaikaa. Lisätyö- yms. korvauksia ei makseta, ellei siitä ole erikseen       esimiehen kanssa sovittu,

- työnantaja huolehtii etätyössä tarvittavasta teknisestä työvälineistöstä,

- työntekijän on huolehdittava etätyössä tietosuojasta ja tarpeellisesta salassapidosta normaalin salassapitovelvollisuuden mukaisesti,

- lakisääteinen tapaturmavakuutus on voimassa etätyössä siten, että työtapaturmana korvataan vain työntekijän etätyöhön välittömästi liittyvän   toiminnan yhteydessä tapahtuneet tapaturmat.  

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.